Allt du vill veta om granitkeramik

Granitkeramiken är egentligen ett samlingsnamn på en rad olika produkter som gjort entré i Sverige under den senaste tiden. Den har fått stort genomslag eftersom den är så otroligt tålig både mot väta och mot nötning och belastning. Här skriver vi om denna vackra natursten och vad du kan använda den till.

Vi har den mesta av informationen om grantitkeramik här: https://www.flisbyab.se/produkter-ute/granitkeramik eftersom de är återförsäljare av bland annat granitsten för utomhusbruk och är experter på materialet. De skriver ut mycket information om sina produkter så är du sugen på att införskaffa granitkeramik kan vi varmt rekommendera dem.

Granitkeramiken inne och ute

I Ekuriren finns granitkeramik som detalj i inredningsreportaget. Ofta kommer de i form av klinker i badrum, som har blivit lite av en lyxig ingrediens för att ge badrumsgolvet ett speciellt typ av skimmer som bara natursten kan åstadkomma:

”Alla garderobsfronter och innerdörrar är i vitpigmenterad ek. Andra detaljer är glaspartierna som alla har solstopglas för att lindra solens värme och skydda mot blekning. På altanerna är golvet av mörkgrå granitkeramik, väggarna av kopparplåt och räcket av glas.” Expressen

En annan bra egenskap som granitkeramiken har är att den inte suger åt sig vatten, och det är en anledning till att den är omtyckt i våra badrum. Granitkeramiken kan dock mycket väl användas ute, just på grund av samma anledning. Det är ett mycket slitstarkt material.

En annan fördel som granitkeramiken, eller porslinsplattor som de lite missvisande också kallas (de är ju inte omtåliga) är att de kan komma i en rad olika nyanser och storlekar. Det är med andra ord en mycket flexibel sten! Det finns också glaserad och oglaserad grantiskeramik.

Scroll to top