Bänkskivor som lyser upp köket

Köket är till mycket en plats i hemmet som kräver bekväm och smidig inredning. Att välja rätt belysning ovanför bord och arbetsbänkar har stor betydelse. Ett kök som inte genererar rätt ljus kan bli irriterande i längden. Så vilka är då trenderna när det kommer till belysning i hemmet just nu? Det går faktiskt utmärkt att inreda trendigt och praktiskt. Fortsätt läsa så får du svaren på årets stora belysningstrender.

Fokus på arbetsytor och belysning

Den som ska renovera köket 2019 bör definitivt välja hållbara, praktiska och funktionella arbetsytor. En stilren inredning som suddar ut gränserna mellan kök och resten av hemmets rum är det optimala. Att välja snygga bänkskivor i naturnära material är helt rätt. De gör sig dessutom utmärkt med snygga lampor från taket. Låt bänkar och belysning leva i harmoni samtidigt som viss kontrast skapas med inredningsdetaljer.

Att ha sladdar synligt hängande direkt från nakna glödlampor har varit trendigt i många säsonger. Nu är dock trenden över och lampskärmarna har fått tillbaka sin rättfärdiga plats i hemmet. Just nu är det helt rätt att dekorera köket med en synlig lampa ovanför arbetsbänken. Ett par spotlights kan så klart behövas för de mer noggranna arbetena, men låt inte den snygga lampan lämnas åt sidan.

Installera belysning i nivåer

Viktigt att tänka på är hur belysningen installeras för att rätt ljus ska hamna på rätt plats. Det är ingen enkel match att förstå sig på det här med belysning.

”Många upplever att det är utmanande med belysning”, menar inredningsspecialisten Andrea Brodin i Nyhetsmorgon på TV4.

Hon tillägger att det handlar om att hitta en balans när det kommer till belysning. Att installera olika typer av lampor på olika nivå till exempel.

Scroll to top