Befria ditt hem från störande lukter

Ett hem ska vara en trygg vår som sprider väldoft och höjer mysfaktorn. Tyvärr kan olika händelser eller ämnen rubba balansen och sprida dofter som gör att du helst hade velat byta bostad. Det finns emellertid knep för att få bukt med lukter som satt sig i väggar och kläder och som kan sprida obehag eller allergier.

Har du redan legat på alla fyra och skrubbat med ättika tills det sticker i ögonen? Eller har du tömt burkarna med citronsyran och bikarbonaten utan att känna någon som helst skillnad? Då är det förmodligen dags att ta till lite mer drastiska åtgärder. Olika metoder har olika tillförlitlighet. När det gäller att luckra upp envisa dofter så går det att skaffa olika preparat eller utrustning. Bland annat kan du rena hemmet med ozon vilket anses vara det säkraste alternativet.

unken luktOzongeneratorns kraftfullhet

En ozongenerator kommer garanterat avlägsna fräna dofter utan att du känner av minsta obehag. Ozon finns naturligt i luften och är ett kraftfullt ämne som dessutom hjälper till att skydda mot solens strålar. Du kan lätt känna igen den friska doften av ozon som följer av ett åskväder. Den kemiska reaktionen tar bort de ingrodda lukterna och befriar ditt hem från dem. Kvar blir en uppfriskande doft som gör gott.

Saltlösning, senapspulver och kaffepaket

Har du en vask som luktar som sju svåra år? Med en uppvärmd saltlösning som hälls i vasken kan lukterna avta samtidigt som lösningen är fettlösande.

Mot fisklukt kan du ta lite senapspulver i diskvattnet och diska bestick och porslin med det. Kombinera det med timjan så blir det dubbelt upp.

Luktar din sommarstuga unket när du kommer tillbaka framåt vårkanten? Ställ ut öppnade kaffepaket lite här och där i vrårna och släng dem när du kommer tillbaka några månader senare. Kaffet drar åt sig unklukt och får din stuga att kännas välkomnande igen.

Mot svettlukt finns det egentligen bara en bra förebyggande metod – tvätta dig själv och dina kläder!

Scroll to top