Bostadsrätt med pool

Dags att skaffa ny bostad? En het trend som råder är att bygga bostadsrätter med gemensam pool, spa och takterrasser för att locka köpare – kanske är detta just den sorts lyx du är ute efter?

En bostad med tillhörande badtunna har länge klassats som något lyxigt så att just badtunnor och poolar hittas i villornas trädgårdar är inget ovanligt, men det är inte en vanlig syn i bostadsrättsområden. Förrän nu. Den nya trenden i Örebro just nu för att locka köpare till bostadsrättsområden som byggs är nämligen att bygga områdena med tillhörande poolområden, spa och takterrasser som endast får nyttjas av de boende i nämnda område. På samma områdes platt har till exempel Sveriges television träffat mäklare och representanter för tre olika byggfirmor som alla valt att tackla lyx-behovet på lite olika sätt – alla erbjuder något utöver det vanliga men ingen erbjuder exakt samma lyxiga tilltag.

Lyxen allt viktigare i Örebro

Något som är en bidragande faktor till att trenden går mot allt lyxigare detaljer i nyproducerade bostadsrättsområden är att dessa bostäder riktas mot en specifik målgrupp som har råd att betala för sig. För det kostar att både köpa en bostadsrätt oh att ta hand om de gemensamma ytorna nom föreningen vilket ger höga avgifter. Så när en bostadsrätt ska inhandlas av en köpare behöver den ha något extra och det lilla extra man gett sig på i Örebro är just pool, spa och takterrass. Till Sveriges television säger en av representanterna till just detta bostadsområde i Örebro att det hela handlar om att ge ett mervärde och en av mäklarna säger att det ger en frihetskänsla att bara komma hem från jobbet och ta ett dopp i poolen – precis såsom det är för villaägare är det alltså samma för dem i bostadsrätt.

Scroll to top