Hemmaspa i trädgården

Sommaren är i full blom, och vad Passar då bättre än att ordna ditt eget hemmaspa i badtunnan eller spabadet i trädgården? Här får du tips kring vad som får dig att lyckas med ditt hemmaspa.

Om du inte redan har ett spabad på altanen eller i trädgården, så hittar du kvalitativa sådana här. När badet är på plats är det dags att börja planera för hemmaspaandet.

Harmonisk omgivning i hemmaspa

Steg ett är att sätta stämningen. För, det blir inget hemmaspa om du inte sätter rätt atmosfär också. Det är liksom halva grejen med avkopplingen i det hela. Städa på altenen eller i trädgården, ställ fram doftljus, häng ut ljusslingor, ställ fram blommor och lägg fram härliga nytvättade handdukar. Ställ fram frukt och gör ett härligt smaksatt vatten med exempelvis gurka. Sätt på avslappnande musik.

”För att riktigt slappna av och komma i stämning kan du sätta på lugn musik, instrumental, klassisk eller något annat du kan slappna av till. Har du problem med att komma till ro så finns det många mindfullness- och avslappningsappar att ladda hem”, tipsar MetroMode om i en artikel.

Ge hud och hår en nystart

När det kommer till behandlingar se till att de dig själv en riktig skönhetsnystart. Applicera skrubb i duschen och hoppa sedan i badet, häll ner härliga oljor (som badet tål), lägg inpackning i håret och ansiktsmask i ansiktet, tipsas det bland annat om i Damernas Värld. Om du inte har ett spabad så kan du göra ett härligt fotbad i solig trädgård. Rosmarinolja ska vara superbra för fotbad, skriver MåBra i en artikel.

Scroll to top