Sätt upp staket med unik design

Ska du sätta upp ett nytt staket på din trädgård? Staketet både ramar in din tomt och skapar vacker struktur och dynamik till din trädgård. Ett staket kan både fungera som insynsskydd eller för att låta växter slingra vackert längs det. Det finns både klassiska staket i trä eller om du hellre vill ha i aluminium för en mer modern känsla.

Letar du efter staket att rama in din trädgård med? Många vänder sig till stormarknaden för att hitta ett staket som passar deras trädgård. Vi rekommenderar alltid att man vänder sig till en specialist! Varför? Jo, för om du går till en stor byggvaruhandel har de ofta inte den spetskompetens som behövs när du behöver hjälp. Det är alltid bättre att vända sig med någon som har koll och som specialiserar sig både på montering och design! Här kan du köpa staket med unik design för att få ett staket som många kommer bli avundsjuka på. Då vet du att du har köpt ditt staket från ett proffs, och inte bara en återförsäljare.

Regler för staket

Det är inte riktigt så enkelt att det bara går att slänga upp ett staket när impulsen trycker på. Det finns lagar och regler när det kommer till ett staket. Normalt behöver du inte bygglov, men ha i åtanke: du måste vara inom 3,6 meter från en eller två-bostadshus. Du bör också ha medgivande från grannar om staketet (eller muren) är 4,5 meter från din grannes tomt. Det får inte vara högre än 1,8 meter högt, annars krävs bygglov. Notera att Aftonbladet felaktigt skrivit 0,8. Vår information kommer från Boverket.

När du ska sätta upp ett staket bör du också ta hänsyn till det estetiska utformandet på ditt  befintliga hus. Det är nämligen viktigt att staketets design spelar väl in och smälter ihop med ditt hus. Det kan också vara vackert med en grind till ditt staket. Tänk på att alltid ta hjälp av en hantverkare för att monteringen ska bli så bra som möjligt, om du inte känner att du är händig nog att klara det själv. Oavsett kommer du behöva en hjälpande hand. Lycka till!

Scroll to top