Slipa golv för mer ljus hemma

Höstens mörker är här och även om både höst- och vinter har sin charm med mysiga innekvällar under filten, är avsaknaden av ljus är ett faktum. Dygnets ljusa timmar är helt enkelt för få och vi kan därför ta till smarta renoveringstips för att göra hemmet ljusare. Ett hem med moderna- och ljusa ytor skapar en hemtrevlig stämning och känns inbjudande!

Ett säkert tips är att slipa dina golv för att återuppliva den ursprungliga glansen och få en fräschare färgton. Använd gärna en erfaren golvslipare som golvslipning.net där du har chansen att få ditt hem och dina golv besiktade helt gratis. Rum som inte har ett naturligt ljusinsläpp behöver andra sätt för att skapa bättre ljus, men även för att ge mer rymd åt en yta i hemmet. Ett tips du kan läsa om i inredningsmagasinet Elle Decoration är att välja rätt färg till dina väggar; med fördel en neutral färg i ljusare ton för att på bästa sätt reflektera ljuset som skapas i rummet.

Ska du slipa golven själv gör du såhär:

Möblera om för att fånga ljuset

Genom att placera dina möbler i andra lägen kan ett rum få ett helt annan typ av ljus. Du kan också prova att byta med möbler från andra rum – en soffa som ställs på rätt plats kan faktiskt ge lyster till ett helt rum. Betydelsen av att ge ett rum tillräckligt ljus kan vi tydligt se bara vid en enkel sökning efter sovrumsbilder på till exempel Hemnet där i stort sett alla inspirationsbilder förmedlar en ljus miljö, och vilka hem är det som säljer bäst? De som kan visa upp en ljus hemmiljö och fräscha ytskikt.

Glöm inte bort dekorationen

Du kan renovera för att ge ditt hem mer ljus och lyster, men även dekorationen har betydelse. Ett tips är att använda speglar för att reflektera olika ljus från till exempel golv och tak. Andra inslag som också kan boosta ljuskänslan i ett rum är kuddar och stolsdynor. Låt dessa ha en färgnyans som både går mot ljusare toner och harmoniserar med rummets golv, väggar samt tak.

 

Scroll to top