Uppvärmning med luftvärmepump

Det finns många olika varianter av uppvärmning till hus. Ett alternativ är att välja en luftvärmepump från till exempel Panasonic.  

Om du har slängt ut din gamla, dyra oljepanna och vill investera i ett mer hållbart och prisvärt alternativ är värmepumpar det rätta. En luftvärmepump som Panasonic HZ25TKE är både effektiv och prisvärd, med högsta energiklass och hela fem års fullgaranti. Den passar perfekt till vilken villa som helst.

När du ska köpa värmepump

Vad finns det då att tänka på när du står och funderar på att köpa en värmepump till ditt hem? I en artikel i Expressen går det att läsa om hur värmepumpar verkligen kan dra ner uppvärmningskostnader och vara en smart investering till hemmet. Men det gäller att välja värmepump efter behovet av uppvärmning och husets förutsättningar. När du väl hittat rätt värmepump och beställt en installation kan du tänka på detta:

När du anlitar hjälp för att installera en värmepump kan du utnyttja rotavdraget. Det innebär att du kan dra av 30 procent av arbetskostnaden när du installerar en värmepump. Det krävs dock att fastigheten är äldre än fem år och att man inte gjort avdrag om mer än 50 000 kronor under samma år – Expressen

Renovera klimatsmart

De allra flesta vill leva mer klimatsmart och hållbart. Om du funderar på att renovera större delar av huset kan du tänka på hur du ska renovera på ett klimatsmart sätt. I Hallå Konsument finns flera tips för att minska på resurserna när du gör om hemma, för att i stället förnya och underhålla det du har hemma på ett sätt som är bra för miljön. Det handlar om att vara aktiv i sina val. Mer om detta här.

Scroll to top